Voor een barbecue, lokaal restaurant of gewoon om thuis mee te koken: dit metalen kookgerei is het perfecte cadeau voor zowel grillmasters als chef-koks. Geef het gerei een persoonlijk tintje door er een logo, naam of creatief citaat op te graveren. Gelasergraveerd metalen kookgerei (of elk metalen gereedschap) is een snelle en eenvoudige optie om toe te voegen aan uw productassortiment!

Afbeelding downloaden

Benodigde materialen


We hebben een Helix 60W gebruikt:

Raster // snelheid 15% // vermogen 100% // DPI 300 // Stucki-gravering // Centraal graveren


Stap 1: Voorbereiding

Spray een gelijkmatige laag metaalmarkeermiddel op het gewenste graveergebied van het kookgerei. Laat ten minste 5 minuten drogen. Als u een fiberlasersysteem heeft, kunt u deze stap overslaan. Download en importeer bovenstaande afbeelding in uw grafische software. Pas indien nodig aan.

Ontwerpbestanden voor het lasergraveren van metalen kookgerei

Stap 2: voorbereiden van het beeldmateriaal

Als u gebruikmaakt van de functie Centraal graveren, stel dan aan de hand van de Red Dot Pointer een nieuwe startpositie in voor uw voorwerp. Controleer of de afbeelding correct geplaatst is door een omtrek om de afbeelding te tekenen en deze naar de laser te sturen met snelheid 100 en vermogen 0. Zet vervolgens de Red Dot Pointer aan via het bedieningspaneel van de machine. Houd de klep van de laser open en kijk hoe de Red Dot Pointer de omtrek tekent. Pas de afbeelding indien nodig aan in uw grafische software zodat deze op de juiste plek op het kookgerei wordt getekend.

metalen kookgerei in een Epilog Helix, klaar om lasergegraveerd te worden

Stap 3: Taak naar de laser versturen

Verstuur de taak naar de laser met de juiste parameters voor het wattage van uw machine. U vindt de aanbevolen materiaalinstellingen in de handleiding van uw machine. Als u een metaalmarkeermiddel gebruikt, begin dan met een lage snelheid en hoog vermogen.

lasergraveren van metalen kookgerei

Als de afbeelding gegraveerd is, spoelt u het markeermiddel eraf met water. Uw nieuwe kookgerei op maat is nu klaar voor gebruik!

voltooid lasergegraveerd metalen kookgerei

Waar kunt u lasergegraveerd kookgerei verkopen?

  • Restaurants
  • Keuken- of woonwinkels
  • Gespecialiseerde cadeauwinkels
  • Culinaire expo's
  • Als persoonlijk housewarmingcadeau


Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*
help desk software