Overslaan en naar de inhoud gaan
Home  /  Bedrijf  /  Blog  /  Hoe lasers namaak kunnen helpen bestrijden
Een mal met gegraveerde identificatielabels

Hoe lasers namaak kunnen tegengaan

Lasermarkeringen kunnen kwetsbare bedrijfstakken helpen beschermen.

Vervalsingen komen in alle soorten en maten voor in de wereld van de elektronica. Ze vormen een bedreiging voor elke schakel in de productieketen, van fabrikant tot leverancier tot eindgebruiker. Het is ook een groeiende bedreiging, volgens een rapport uit 2017, gepubliceerd door de International Trademark Association (INTA) en de Internationale Kamer van Koophandel, waarin werd opgemerkt dat de wereldwijde economische waarde van namaak en privacy in 2022 zou kunnen oplopen tot 2,3 biljoen dollar, samen met een extra $ 1,9 biljoen in termen van de bredere sociale en economische impactkosten.

Er zijn natuurlijk middelen om namaak tegen te gaan, zoals het vergelijken van onderdelen met online gegevensbestanden, alleen gerenommeerde leveranciers gebruiken enzovoorts. Maar er is waarschijnlijk geen middel tegen namaak zo direct en tastbaar als het graveren van unieke, identificeerbare markeringen in originele onderdelen, bijvoorbeeld met een systeem van Epilog Laser.

Metalen onderdeel gegraveerd met CerMark in een CO2-lasermachine van Epilog.
Metalen boor gegraveerd met CerMark in een CO2-lasermachine van Epilog.

Een van de waardevolste toepassingen van lasergraveren is de mogelijkheid om een naam, serienummer, bedrijfslogo of andere identificatie permanent toe te voegen aan vrijwel alle denkbare materialen, waaronder veel van de materialen die vaak worden gebruikt in de productie van elektronica. Dankzij de hoge resolutie (maximaal 1200 dpi) van de graveersystemen van Epilog kunnen dit soort hoogwaardige merken ook op heel kleine schaal worden aangebracht. Zo kan alles gemarkeerd worden, van mobiele telefoons en bedrijfslaptops tot printplaten, silicium wafers en halfgeleiders.

Behalve branding op maat bieden Epilog-systemen ook ondersteuning voor unieke identificatiecodes in de vorm van streepjescodes, datamatrixcodes en voor mensen leesbare tekst. Deze codes zijn vereist voor de identificatie, traceerbaarheid en verantwoording van aankopen door de Amerikaanse overheid en kunnen rechtstreeks worden toegepast op een individueel onderdeel of een niet-verwijderbaar label van een product. In de Europese Unie vormen CE-markeringen de standaard om aan te geven dat een product voldoet aan de basiseisen. Deze zijn vereist voor een grote verscheidenheid aan productgroepen, waaronder elektronica, en kunnen ook door een Epilog-systeem worden geproduceerd.

CE-markering
Kleine printplaten, gegraveerd met een fiberlasermachine van Epilog.

Namaak is vandaag de dag een ingewikkeld probleem voor fabrikanten waar geen simpele, eenduidige oplossing voor bestaat. Maar het gebruik van een lasersysteem in de productieketen kan een elegante, kosteneffectieve manier zijn om bezittingen veiliger, componenten betrouwbaarder en bedrijven stabieler te helpen maken. Bovendien is een goede integratie van het systeem een belangrijke stap op weg naar een veiligere wereld.

Als u meer informatie wilt over het maken van identificatiemarkeringen met een lasermachine, kunt u contact met ons opnemen voor een demonstratie door de distributeur bij u in de buurt.

Ander nieuws

Epilog Laser breidt Fusion Maker Laser-serie uit

Fusion Maker 24 en 36 maken nu deel uit van…

Top 10 veelgestelde laservragen van Epilog-fans

Onze fans vroegen, en wij antwoordden -...

Epilog Laser voegt Fusion Galvo-machine toe aan productassortiment

Nieuwste systeem combineert snelle graveer…

Reliëfstempels voor leer lasergraveren met MDF en acryl

Een leuke manier om uw lasermachine te gebruiken...

Glazen versus metalen CO2-laserbuizen

Waarom worden Epilog Laser-machines gebou…

5 kerstcadeaus die je kunt maken met een laser

Maak indruk op je vrienden en familie d…

Heb je een verhaal dat je uitgelicht wilt zien?

amy dallman

Perscontact voor Epilog Laser:

amy dallman
Marketingcommunicatiespecialist
+1 (303) 277-1188
AmyD@epiloglaser.com

Over Epilog Laser

Epilog Laser ontwerpt en fabriceert al sinds 1988 CO2- en fiberlasersystemen met vliegende optiek die hout, acryl, kunststof, textiel, rubber en vele andere materialen kunnen graveren en snijden. Epilog is gespecialiseerd in het ontwikkelen van lasersystemen met een ongeëvenaarde markerings- en snijkwaliteit op alle soorten producten. Het bedrijf produceert veelzijdige, betrouwbare systemen die betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Ga voor meer informatie naar www.epiloglaser.nl.