Wie we zijn

Het hoofdkantoor van Epilog Laser

Epilog Laser is in 1988 in het leven geroepen om CO2-lasertechnologie naar commerciële fabrikanten en ondernemers te brengen. Na meer dan 30 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van de beste lasermachines zijn onze apparaten nu overal te vinden, van kleine werkplaatsen tot industriële productiefaciliteiten.

Een groot deel van ons succes is te danken aan innovatie. We zien een behoefte in de branche en proberen die behoefte te vervullen. Epilog maakte de eerste laser die rechtstreeks vanuit CorelDRAW kon 'printen'. We hebben de eerste rondgraveermodule ontworpen, waarmee onze klanten cilindrische voorwerpen kunnen graveren. We hebben het eerste lasersysteem van 100 watt gemaakt. We hebben het eerste in de VS geproduceerde instapsysteem van minder dan $ 8.000 geproduceerd om onze technologie naar een breder publiek te brengen. Maar daar eindigt het niet.

In 2019 onthulde Epilog de Fusion Pro Laser Series, met een graveersnelheid van 4,2 m/s, versnelling van 5G en IRIS™-camerasysteem. Dit waardevolle apparaat is voorzien van camera's boven de werktafel waarmee gebruikers een realtime afbeelding van het laseroppervlak kunnen zien en de afbeelding nauwkeuriger en sneller dan ooit op het te graveren stuk kunnen positioneren. Het IRIS-camerasysteem bespaart klanten niet alleen tijd bij het instellen van taken, maar zorgt ook dat taken niet opnieuw gedaan hoeven te worden om zo materiaalverspilling te verminderen.

De geweldige reactie op de Fusion Pro-serie heeft ons aangespoord om verschillende van deze nieuwe functies te integreren in kleinere systemen. In 2020 introduceerden we dan ook de Fusion Edge-serie. Deze krachtige systemen hebben een graveersnelheid van tot 3,05 m/s en zijn ook voorzien van het populaire IRIS-camerasysteem: een doorbraak voor het nauwkeurig en snel voorbereiden van projecten.

Of het nu via onze machines of software is: Epilog heeft een reputatie opgebouwd in het implementeren van handige functies waarmee onze klanten efficiënter kunnen werken en hogere winsten kunnen behalen.


Opbouwen van relaties: een integraal onderdeel van ons succes

Het ontwerpen en produceren van geavanceerde machines is slechts één facet van ons bedrijf. We zouden nergens zijn zonder ons krachtige netwerk van klanten, distributeurs, verkopers, medewerkers en branchegenoten.

We bieden onze klanten een bijna eindeloze stroom aan ondersteuning: van onze online trainingssuite en technische bibliotheek tot onze allerbeste technische ondersteuningsmedewerkers. Het is onze prioriteit om onze klanten zoveel mogelijk bij te staan zodat ze onze producten optimaal kunnen blijven gebruiken.

Onze distributeurs spelen ook een cruciale rol bij ons succes als bedrijf. We vertrouwen op hun expertise in het veld om een positieve klantervaring te garanderen, van installatie tot training. Veel van de vertegenwoordigers in ons netwerk werken al vanaf het begin voor Epilog en we zijn hen altijd dankbaar voor hun betrokkenheid.

We streven ernaar om de beste medewerkers aan te trekken en te behouden. Met succes: Epilog behaalde vier achtereenvolgende jaren de top 10 in de beste werkplekken van de regio Denver en werd in 2015 benoemd tot Best Place to Work in Denver. We blijven nieuwe gezichten verwelkomen, maar veel teamleden werken al 10, 15 of zelfs langer dan 20 jaar bij ons! Onze P&O-methode vormt de sturende kracht achter onze bedrijfsvoering: we willen een omgeving creëren waarin mensen graag naar hun werk komen en samen willen werken aan de ontwikkeling van apparatuur van hoge kwaliteit.

In 2018 vierde Epilog zijn 30-jarig bestaan. We zijn de afgelopen decennia ver gekomen als bedrijf. We hebben een eigen productiefaciliteit en magazijn in Colorado gebouwd, nieuwe lasermachines en software ontwikkeld, nieuwe verkoop- en distributiefaciliteiten geopend in Canada en Nederland en nieuwe medewerkers geworven voor onze (inter)nationale teams. Wij verheugen ons erop om ook de komende 30 jaar revolutionaire apparatuur te blijven produceren die lasergebruikers verandert in trouwe klanten.


help desk software