Dit lasergraveerproject bestaat uit twee onderdelen - leuke en feestelijke aangepaste wijntoppers, samen met een slanke mal om ze tijdens het graveren op hun plaats te houden. Mallen zijn heerlijk veelzijdige gereedschappen die kunnen worden gemaakt met zowat elk restmateriaal in uw winkel en die volledig herbruikbaar zijn. Deze wijntoppers vormen een ideale bruidsshower en/of huwelijksgeschenk, distilleerderijcadeau of housewarminggeschenk! Lees verder voor meer informatie over deze twee lasergraveerprojecten!

Afbeelding downloaden
Benodigde materialen

  • Wijntoppers
  • Vectorpintafel (optioneel). Dit wordt gebruikt om de mal te snijden om de wijntoppers te bewaren. Als u geen vectorpintafel heeft, kunt u blokken, boetseerklei, enz. gebruiken om de hoeken van uw malmateriaal te ondersteunen. Zorg ervoor dat het overal waterpas is.
  • Epilog-lasersysteem

We hebben een Fusion Pro 24 van 80 watt gebruikt:

Vector snijden: - snelheid: 12% // vermogen: 100% // frequentie: 100%
Rastergraveren - snelheid: 60% // vermogen: 100% // DPI: 300


Stap 1: het beeldmateriaal voorbereiden

Pas uw ontwerp naar wens aan. U kunt onze afbeeldingen als voorbeeld gebruiken of uw eigen persoonlijke boodschap toevoegen.

lasergegraveerde kunst van wijntoppers

Stap 2: Snijd een mal

Gebruik afvalmateriaal om het op de pintafel te plaatsen om een mal voor de wijntoppers te snijden. Zorg ervoor dat uw materiaal is scherpgesteld met behulp van de handmatige scherpstelmeter. U kunt overwegen om slechts een of twee gaten te snijden om te beginnen om er zeker van te zijn dat uw instellingen correct zijn. Zodra de juiste instellingen zijn bepaald, stuurt u de hele taak naar de laser.

Pintafel plaatsen in lasermachine
Pintafel plaatsen in lasermachine

Stap 3: Plaats wijntoppers in mal

Organiseer de wijntoppers in de mal en focus de tafel. Als u een Fusion Edge- of Fusion Pro-laser gebruikt, kunt u het IRIS-camerasysteem gebruiken om ervoor te zorgen dat uw werk nauwkeurig wordt geplaatst. Als u deze functie niet hebt, kunt u altijd een vectorvak rondom de afbeelding tekenen en alleen de vectortaak naar de laser sturen met de Red Dot Pointer geactiveerd. Terwijl de rode puntwijzer over de mal beweegt, ziet u precies waar elk plaatje moet komen en kunt u het dienovereenkomstig aanpassen.    

Wijntoppers lasergraveren

Stap 4: Parameters bepalen

Raadpleeg uw gebruiksaanwijzing voor de aanbevolen graveer- en snij-instellingen voor uw machine en wattage. Voer uw instellingen in op het dashboard, richt de laser handmatig en verstuur de taak naar de laser. Selecteer de taak op de machine en druk vervolgens op go. OPMERKING: Het is ons opgevallen dat de zilveren wijntoppers slechts resulteerden in een vage gravure, terwijl de rest een beter contrast opleverde. Als u ervoor kiest dezelfde toppers te kopen, kunt u overwegen de zilveren apart te graveren met een lagere snelheid, of ze af te plakken met plakband en dan na het graveren met verf te kleuren.

Lasergegraveerde Wijnbekers
Lasergegraveerde Wijnbekers

Waar kunt u lasergegraveerde wijntoppers verkopen?

  • Wijnmakerijen
  • Drankenhandels
  • Gespecialiseerde cadeauwinkels
  • Als huwelijks- of vrijgezellenfeestcadeaus
help desk software