Welkom terug bij een nieuw Epilog Laser-project! Deze keer maken we niet-medische mondkapjes van oude T-shirts. Bekijk bovenstaande video of lees hieronder meer over het project om te zien hoe snel en gemakkelijk u tweelaagse mondkapjes kunt maken van een paar oude T-shirts of lapjes stof.

Afbeelding downloaden


Benodigde materialen


Voor dit project hebben we een Mini 24 van 60 watt gebruikt:

Twee lagen licht/middelzwaar katoen

Vector - snelheid: 75% // vermogen: 35% // frequentie: 2500

Eén laag licht/middelzwaar katoen

Vector - snelheid: 75% // vermogen: 25% // frequentie: 2500


Vandaag gebruiken we een Epilog Mini 24, maar u kunt dit project uitvoeren met al onze machines.

U heeft vast wel een oud T-shirt liggen, dus dit is een goedkoop materiaal. Het is daarnaast een goede optie voor het maken van niet-medische mondkapjes die u in deze tijd goed kunt gebruiken.

U kunt het materiaal op twee manieren in de lasermachine plaatsen.

T-shirts rechtstreeks lasersnijden

Ten eerste kunt u het shirt rechtstreeks op het werkoppervlak van uw machine plaatsen. Houd hierbij rekening met twee zaken.

Ten eerste moet u zorgen dat de laserkop genoeg ruimte heeft om te bewegen zonder het materiaal te raken. Controleer daarom of het shirt nergens bobbelt. Op de Mini 24 kunt u de ruimte controleren door op de X/Y Off-knop te drukken en dan te bevestigen met de startknop. Vervolgens kunt u de laserkop handmatig rondbewegen.

Het tweede waar u rekening mee moet houden, is dat u het materiaal zo vlak mogelijk neerlegt zodat de laser nauwkeurig kan snijden. De laser moet door twee lagen T-shirtstof snijden, dus mogen er geen vouwen of bobbels in de stof zitten: het materiaaloppervlak moet zo recht mogelijk onder de laser liggen.

Zorg dat uw laser op het materiaaloppervlak is scherpgesteld en ga vervolgens naar het grafische bestand in Adobe Illustrator.

Dit projectbestand is beschikbaar in verschillende bestandsformaten, dus kijk in de map met downloads om het bestand van uw keuze te vinden.

We printen op de Epilog-graveermachine en zorgen dat de afmetingen overeenkomen met het werkoppervlak van de laser.

Vervolgens stellen we de printinstellingen in op het Epilog Dashboard.

De snelheid en kracht die u hier gebruikt, zijn afhankelijk van de dikte van de T-shirtstof. We hebben met dunne en middelzware katoenen stoffen gewerkt en gemerkt dat voor twee lagen een snelheid van 75% en een vermogen van 35% goed werkten bij een frequentie van 2500.

Snij-instellingen (twee lagen lichte/middelzware stof)
Machine: 60 watt CO2 Mini 24
Snelheid75% Vermogen35% Frequentie2500
(Controleer de aanbevolen materiaalinstellingen in de handleiding van uw machine.)

Als u maar door één laag heen hoeft te snijden, kunt u de instelling voor het vermogen verlagen naar 25%.

Snij-instellingen (één laag lichte/middelzware stof)
Machine: 60 watt CO2 Mini 24
Snelheid75% Vermogen25% Frequentie2500
(Controleer de aanbevolen materiaalinstellingen in de handleiding van uw machine.)

Nu we alles hebben ingesteld, kunnen we beginnen met printen.

Nog een laatste punt om rekening mee te houden: zorg dat het ontwerp goed geplaatst is en op het materiaal past, want u werkt waarschijnlijk niet altijd met rechte stukken stof. U kunt dit controleren door op de Pointer-knop op het bedieningspaneel van de Mini te drukken en zo de Red Dot Pointer in te schakelen.

Voer de taak vervolgens uit met het deksel van de machine open en kijk naar de rode stip om te zien waar de laser gaat snijden. Als de laser buiten het materiaal komt, gaat u terug naar uw grafische software om de plaatsing aan te passen.

Zodra u tevreden bent met de plaatsing van het grafische ontwerp, drukt u op de startknop om de taak uit te voeren.

De laser gaat meteen aan de slag en binnen 30-40 seconden heeft u een mondkapje.

Het T-shirt met de hand knippen voordat u de laser gebruikt

De tweede mogelijkheid om het materiaal te verwerken kost iets meer voorbereidingstijd, maar kan u wel tijd besparen tijdens het laseren. Knip uw T-shirt hiervoor van tevoren alvast in stukken. Uit een middelgroot of groot shirt kunt u waarschijnlijk wel drie of vier mooie rechthoeken knippen, afhankelijk van de halslijn van het T-shirt.

Met deze methode verkleint u de kans op vouwen en bobbels tijdens het verwerken in de machine, maar beide methodes zijn goed bruikbaar.

Deze taken zijn heel gemakkelijk uit te voeren. U kunt een hele stapel oude T-shirts klaarleggen en binnen een vrij korte tijd een heleboel mondkapjes maken.

Assemblage

Vroeg u zich al af waarom er vier gaten in onze mondkapjes zitten? Ze zijn ontworpen om dubbelgevouwen te worden. Zo heeft u een dubbele beschermlaag met daartussen plek voor een gevouwen tissue, papieren handdoek of ander filtermateriaal. Het blijven natuurlijk niet-medische mondkapjes, dus ze mogen niet als medische mondkapjes worden gebruikt, maar ieder beetje bescherming helpt.

Vouw het mondkapje dubbel en zorg dat de gaten over elkaar vallen, zodat u deze openingen rond uw oor kunt plaatsen en het mondkapje op kunt doen.

Klaar! Supersnelle, eenvoudige mondkapjes gemaakt van oude T-shirts, met behulp van een Epilog Laser. Bedankt allemaal, en blijf gezond.Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*


help desk software