Welkom terug in de Epilog Studio! Deze keer hebben we het over persoonlijke beschermingsmiddelen en maken we een snel te snijden en samen te stellen gelaatsscherm van acryl. Deze schermen zijn bedoeld voor mensen die tijdens de COVID-19-pandemie in de frontlinie werken.

Als alternatief voor PETG-plastic gebruiken wij dun, soepel, doorzichtig acryl. Wij hebben hieronder verschillende leveranciers opgenomen.

We willen Jason Reizner van het Bauhaus Form + Function Lab aan de Bauhaus-Universität Weimar in Duitsland bedanken voor het Creative Commons-ontwerpbestand voor de Bauhaus Uni Visor. Dit bestand bevat een tweedelige hoofdband aangepast voor kleinere lasers met een werkoppervlak van 610 x 305 mm (24" x 12") en bijbehorende montage-instructies.

 

Afbeelding downloaden

Benodigde materialen


We hebben een Fusion Pro 32 van 80 watt gebruikt:

Snijden van acryl

Vector // snelheid 20% // vermogen 100% // frequentie 100%


Aan de slag

Voor dit project gebruiken we onze Fusion Pro-lasermachine met IRIS-cameraregistratietechnologie. We plaatsen eerst de Crystal Gloss-acrylplaat van 60 cm x 30 cm (24" x 12") in de lasermachine.

Fusion Pro Lasermachine 80 Watt 32 x 20
transparante glanzende acrylplaat op laseroppervlak

Vervolgens stellen we de machine scherp op het materiaal met de Auto Focus-functie.

auto focus lasermachine op transparant acryl

Bestandsinformatie & voorbereiding voor het printen

Dit projectbestand is beschikbaar in verschillende formaten (CDR, AI, PDF en EPS), dus kijk in de map met downloads om het bestand van uw keuze te vinden.

Bestandstypen Bauhaus Uni Visor-bestand in Adobe Illustrator

Nu het snijbestand is geopend in onze ontwerpsoftware, ziet u dat er twee verschillende varianten zijn van de hoofdband voor het gelaatsscherm. Voor variant A zijn een grotere laser en een grotere acrylplaat nodig, terwijl variant B is aangepast voor kleinere lasers en een acrylplaat van 60 cm x 30 cm (24" x 12").

Bauhaus Uni Visor-bestand in Adobe Illustrator

Voordat we deze taak naar de laser printen, selecteren we de onderdelen die we nodig hebben en plaatsen we deze in een nieuw bestand, ingesteld op een kunststofplaat van 60 cm x 30 cm (24" x 12"). Vervolgens converteren we al onze snijlijnen naar één kleur, in dit geval zwart.

de onderdelen voor printen en snijden isoleren alle lijnen converteren naar zwart voor het lasersnijden

Printproces en laserparameters

Nu we alle onderdelen in een nieuw bestand hebben geplakt en alle lijnen naar één kleur hebben geconverteerd, kunnen we de snijlijnen naar de laser printen en de benodigde instellingen toepassen om de onderdelen voor het gelaatsscherm uit te snijden.

printdialoogvenster adobe illustrator voor gelaatsscherm

In de Epilog Software Suite stellen we het Process Type (Procestype) in op Vector, de snelheid op 20%, het vermogen op 100% en de frequentie op 100%. Vervolgens printen we het bestand naar de laser om te beginnen met snijden. Afhankelijk van de configuratie en het wattage van uw Epilog Laser-systeem, de dikte van het materiaal en het type materiaal dat u gebruikt, raden we u aan om het snijden een paar keer te testen om de instellingen voor uw lasermachine te optimaliseren.

Snij-instellingen (acryl)
Machine: 80 watt CO2 Fusion Pro
Snelheid20% Vermogen100% Frequentie100%
(Controleer de aanbevolen materiaalinstellingen in de handleiding van uw machine.)
Epilog Dashboard IRIS-cameraregistratie gelaatsscherm bestand Epilog Dashboard omtrek-instellingen voor gelaatsscherm van acryl

Op de lasersnijder

Op het lasersysteem selecteren we onze lasertaak met behulp van het touchscreen op het bedieningspaneel. Daarna drukken we op de startknop om te beginnen met het uitsnijden van de onderdelen.

druk op startknop op het bedieningspaneel voor het gelaatsschermbestand
instellingen en omtrekken voor snijden van gelaatsscherm van acryl

De lasermachine snijdt de onderdelen voor de tweedelige hoofdband en het gelaatsscherm in no time uit de dunne, transparante acrylplaat.

samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 1
samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 2
samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 5
samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 6

Voorbereiding en montage volgens Bauhaus

Zodra de onderdelen van het gelaatsscherm uit acryl zijn gesneden, halen we ze van het laseroppervlak en verwijderen we de beschermlaag van de drie onderdelen.

verwijderen beschermlaag van acrylzijde1
verwijderen beschermlaag van acrylzijde2
beschermlaag verwijderd van alle drie de acrylonderdelen

Nu de beschermlaag is verwijderd, kunnen we ons scherm in elkaar zetten volgens de montage-instructies van Bauhaus.

bauhaus montagehandleiding pdf-instructies

Voor het tweedelige hoofdbandgedeelte voegt u eerst de twee hoofdbanddelen samen en zet u ze vast met het vergrendelingslipje.

hoofdbandmontage gelaatsscherm deel 1
hoofdbandmontage gelaatsscherm deel 2
hoofdbandmontage vergrendelen gelaatsscherm deel 3

Zodra de stukken verbonden zijn, steken we de hoofdband door de gaten van het gezichtsmasker en gebruiken we vanaf dit punt de Bauhaus-instructies om de montage van het gelaatsscherm af te maken.

samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 1 samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 2

Het kan zijn dat u de hoofdband moet passen en bijstellen voor de gebruiker, maar als hij eenmaal goed zit, zou de hoofdband comfortabel moeten passen, zoals hier te zien is.

bpm-acryl-gelaatsscherm-zijaanzicht-gemonteerd
bpm-acryl-gelaatsscherm-achteraanzicht-hoofdband-gemonteerd

Klaar! Een PBM-gelaatsscherm is snel gemaakt met een goedkoop stuk dun acryl en een Epilog-lasermachine. Bedankt voor het kijken en zorg dat u veilig en gezond blijft

covid-19 bpm-gelaatsscherm voltooid door Epilog Laser


Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*
help desk software