Epilog Zing Lasermachines

De Epilog Zing Laser Starter Series is het gamma kleine maar kwalitatief hoogstaande graveermachines van Epilog. Dit gamma is perfect voor thuisgebruik of om een bedrijf mee op te starten, en biedt de hoogstaande graveerkwaliteit en lage kosten die u zoekt.

Of u nu op zoek bent naar uw eerste laser om uw eerste stappen te zetten in de graveer- en snijsector, of een tweede laser aan uw arsenaal wilt toevoegen: de Epilog Zing is een prima keuze, dankzij de uitstekende graveerkwaliteit en lage prijs.

En bovendien werd de Zing voor 100% ontworpen en gemaakt in de VS!


Rotary Attachment voor cilindervormige voorwerpen

Met het Rotary Attachment kunt u wijnflessen, mokken, glazen, zaklampen en nog veel meer graveren.

Maar kennis met hetZing 24 Laser Rotary Attachment! U kunt nu wijnflessen, mokken, glazen, zaklampen of andere cilindervormige voorwerpen met een diameter tot 5.25" (1334 mm) graveren in de Epilog Zing Laser.

Het is zo intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, dat u in slechts enkele seconden een glas kunt verwijderen en het volgende in positie kunt brengen, zonder dat het hulpstuk daarbij uit de machine hoeft te komen. Bovendien biedt dit eigen ontwerp nauwkeurige beeldschaling zonder dat er berekeningen voor de diameter of omtrek moeten worden ingegeven.

Ook de opstelling is gemakkelijk: leg uw product op het Rotary Attachment, verhoog of verlaag de schaarkrik om het graveeroppervlak op gelijke hoogte te brengen, en print naar de laser!

* Het Rotary Attachment is niet beschikbaar voor de Zing 16*PhotoLaser Plus software

Fotoverwerkingssoftware die uw foto's optimaliseert voor het graveren op verscheidene materialen.

PhotoLaser Plus tilt het graveren van foto's met uw Epilog Zing Starter Series-laser naar het volgende niveau door gemakkelijk foto's te verwerken om te graveren op alle typen materialen.

Bent u op zoek naar een systeem dat uitstekende foto's graveert? Wat denkt u van een systeem dat uw klanten consistente, voorspelbare resultaten kan bieden?

Epilog Laser en CADLink sloegen de handen in elkaar om u de beste software voor fotobewerking in de hele sector te bieden: PhotoLaser Plus. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en krachtige tools voor fotobewerking kunt u de kwalitatief meest hoogstaande fotogravures in de sector produceren.Vector Cutting Grid

Betere randkwaliteit bij het snijden.

De Vector Cutting Grid voor de Epilog Zing laser wordt gebruikt om het materiaal boven het werkoppervlak te houden. Zo kan de laserstraal recht door het materiaal snijden, en wordt de reflectie verminderd.

De ruimte onder het raster is verbonden met de uitlaat, dus wordt rook niet alleen verwijderd boven het materiaal, maar ook onder.

Modellen van de Epilog Zing Laser Series

Twee modellen om uit te kiezen, naargelang uw behoeften.

Epilog Zing 16 Laser: Het startermodel van deze productlijn. De Epilog Zing 16 biedt een werkoppervlak van 16" x 12" en de hoogst mogelijke graveerkwaliteit. Het compacte, voordelige, kwalitatief hoogstaande lasersysteem van Epilog Laser. Voordelig zonder aan kwaliteit in te boeten: het chassis is volledig metaal en de onderdelen zijn van hoogwaardige kwaliteit, om u de graveerkwaliteit te bieden waarvoor Epilog Laser bekend is. En bovendien gemaakt in de VS!

Epilog Zing 24 Laser: Upgrade naar de Epilog Zing 24 voor een groter werkoppervlak (24" x 12") dat groot genoeg is voor de meeste graveermaterialen. Dit is een betaalbare keuze voor wie meer functies en een groter werkoppervlak nodig heeft dan het instapmodel kan bieden. Met een groot werkoppervlak van 24" x 12" (610 x 305 mm) biedt de machine ruimte aan de meest gebruikte graveermaterialen, en dankzij het vermogen tot 60 watt kunt u dikkere materialen snijden en sneller graveren. Het Epilog Zing 16-lasersysteem is een krachtig instapmodel.

Epilog Zing Series technische specificaties

Epilog Zing 16 Epilog Zing 24
Graveeroppervlak 16" x 12"
(406 x 305 mm)
24" x 12"
(610 x 305 mm)
Maximale materiaaldikte 4.5" (114 mm) 7.75" (197 mm)
Laserwattage 30 of 40 watt 30, 40, 50 of 60 watt
Laserbron De hoogwaardige, digitaal gecontroleerde en luchtgekoelde CO2-laserbuizen zijn volledig modulair, permanent uitgelijnd en ter plekke te vervangen.
Intelligente geheugencapaciteit Sla meerdere bestanden op tot 64 MB. Met de doorlopende buffer kunnen bestanden van elk formaat gegraveerd worden.
Air Assist Koppel een luchtcompressor aan onze bijgeleverde Air Assist om hitte en ontvlambare gassen te verwijderen van het snijoppervlak door een constante stroom van perslucht te richten op het snijoppervlak.
Laser Dashboard Met Laser Dashboard™ beheert u de instellingen van uw Epilog Laser vanuit een hele reeks softwarepakketten, van ontwerpprogramma's tot spreadsheettoepassingen tot CAD-tekenprogramma's.
Red Dot Pointer Aangezien de laserstraal onzichtbaar is, stelt de Red Dot Pointer van Epilog's Zing-laser u in staat om te visualiseren waar de laser zal branden.
Verstelbare uitgangspositie Wanneer u voorwerpen graveert die niet gemakkelijk aan de bovenhoek van de laser kunnen worden geplaatst, kunt u manueel een nieuwe uitgangspositie instellen met de handige Moveable Home Position-functie van de Zing Laser.
Bedieningsmodi Geoptimaliseerde raster, vector of gecombineerde modi.
Bewegingscontrolesysteem Supersnelle micro stappenmotor
X-as lagers Afgeschermde rollagers op aluminium geleidingsrail met keramische coating.
Aandrijfriemen Geavanceerde aandrijfriemen in B-style Kevlar.
Resolutie Gebruikergestuurd van 100 tot 1000 dpi.
Besturing van snelheid en vermogen Computer- of manueel gestuurde snelheid en vermogen in stappen van 1% tot 100%. Vectorkleurtoewijzing koppelt snelheid, kracht en scherpstelling aan iedere RGB-kleur.
Afdrukinterface 10 Base-T Ethernet- of USB-verbinding. Compatibel met Windows® XP/Vista/7/8/10.
Maat (B x D x H) 28.75" x 22.125” x 11.75”
(730 x 562 x 298 mm)
38" x 27.25" x 15" (965 x 692 x 381 mm)
Gewicht 95 lbs (43 kg) 140 lbs (64 kg)
Elektrische benodigdheden De automatisch wisselende stroomtoevoer heeft een capaciteit van 110 tot 240 volt, 50 of 60 Hz, éénfase.
Maximaal tafelgewicht De Zing 16 en 24 hebben een statisch gewicht van 50 lbs (22,7 kg) en een hefgewicht van 25 lbs (11,5 kg).
Ventilatiesysteem 350 - 400 CFM (595-680 m3/hr) externe uitlaat naar buiten of intern filtersysteem vereist. Er is één uitgang, met een diameter van 4".

Video Zing Laser Series

Bekijk video's over de creatieve lasertoepassingen die eigenaars van een Epilog Zing lasersysteem tot hun beschikking hebben en het brede scala aan materialen die de Epilog Zing laser kan graveren en markeren.

Creatieve lasertoepassingen

houten bril

Lasertoepassingen voor bedrijfsleiders en ondernemers.

Nu bekijken

Graveren Azteekse kalender

graveren azteekse kalender

We graveren ons beroemde Azteekse kalenderontwerp met een Zing-laser.

Nu bekijken
Graveren Snijden
Hout x x
Acryl x x
Textiel x x
Glas x
Gecoate metalen x
Keramiek x
Delrin x x
Stof x x
Leer x x
Marmer x
Mat karton x x
Melamine x x
Papier x x
Mylar x x
Spaanplaat x x
Rubber x x
Houtfineer x x
Glasvezel x x
Geverfde metalen x
Tegels x
Kunststof x x
Kurk x x
Corian x x
Geanodiseerd aluminium x
Roestvrij staal *
Messing *
Titanium *
Blanke metalen *
* CO2-lasers kunnen blanke metalen markeren als deze worden gecoat met een oplossing voor metaalmarkering. Bezoek onze pagina voor het lasermarkeren van metaal voor meer informatie.
Heeft u materiaal dat u door ons wilt laten testen? Ons Applications Team helpt u graag.

We kunnen met trots zeggen dat alle Epilog Laser-systemen 100% worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in de VS in ons hoofdkantoor in Golden, Colorado.

Ja! Zelfs onze beroemde gravure van een Azteekse kalender werd gemaakt met de Epilog Zing-laser. De Epilog Zing is misschien niet zo snel als de Legend Series, maar de kwaliteit van de afbeelding is helemaal Epilog.

Ja! Er is veel vraag naar personalisatie en aanpassingen van producten. Het toevoegen van een lasergraveerdienst aan uw huidige bedrijf is een uitstekende manier om nieuwe potentiële klanten te bereiken en om een gewaardeerde dienst te leveren aan uw huidige klantenkring. Als u twijfels heeft over de winstgevendheid van een CO2-lasersysteem, bezoek dan onze pagina Toepassingen of lees onze vele Succesverhalen van Klanten.

Om een inzicht te krijgen in de winstgevendheid van lasergegraveerde producten kunt u de website bekijken van LaserBits, een leverancier van materialen die met lasers kunnen worden bewerkt. Daar vindt u aankoopprijzen van ruwe materialen die door lasers kunnen worden verwerkt en voorgestelde verkoopprijzen voor dezelfde producten nadat ze met de laser zijn gegraveerd.

Bekijk ook onze nieuwe Guidebook to Starting Your Own Engraving & Cutting Business om de ins en outs van het starten van een nieuw laserbedrijf te leren.

U kunt gescande foto's, logo's, bitmaps, andere afbeeldingen, tekst en AutoCAD-bestanden graveren. Als u het kunt afdrukken, kunt u het in feite ook graveren.

Om te snijden heeft u een vectorafbeelding nodig, zoals een .eps of Illustrator-bestand.

Onthoud dat hoe hoger de kwaliteit is van de afbeelding waar u mee werkt, hoe beter uw graveerresultaten zullen zijn.

Ja. Onze fiberlasersystemen kunnen bijna alle soorten blanke metalen permanent markeren. De fiberlaserlijn is ontworpen met het oog op zowel betaalbaarheid als kwalitatief hoogstaande resultaten. De Fusion M2-serie heeft een werkoppervlak van 32 x 20 inch (812 x 508 mm) of 40 x 28 inch (1016 x 711 mm). Het vlakke design met vliegende optiek van de Fusion M2 is revolutionair voor een fiberlasersysteem en is in staat om metalen in korte tijd te markeren op een groot werkoppervlak.

Hoewel onze CO2-lasersystemen vooral ontworpen zijn om niet-metalen te graveren en snijden, kunnen ze met behulp van een chemische verbinding ook worden gebruikt om metaal te markeren. Download onze pdf voor meer informatie over het markeren van metaal met een CO2-lasersysteem.

Vanwege het kleine vermogen van onze CO2-lasers (30 tot 120 watt) en fiberlasers (10 tot 50 watt) zal de straal duidelijk markeren op gecoat en blank metaal, maar zijn onze systemen niet ideaal uitgerust om metaal te snijden. Onze fiberlasersystemen zijn in staat om enkele dunne metalen te snijden. We zijn erin geslaagd om dunne folies tot 0,012 inch te snijden met onze fiberlasers.

Neem contact op met ons Applications Lab om uw toepassingen op het gebied van metaal snijden te bespreken en te zien of ze kunnen werken met onze systemen!

Ja, de laser is helemaal veilig. Het is een laser van klasse 2 - 1mW CW maximaal 600-700 nm, wat betekent dat de laser beveiligd is met een vergrendeling en dus niet in werking kan treden met open deuren. Er is geen veiligheidsuitrusting nodig om met de laser te werken.

De gebruikskosten van een laser kunnen eenvoudig worden berekend door uw elektriciteitstarieven in te voeren in de volgende formule die onze laser met het hoogste wattage van 120 watt gebruikt.

Typisch maximaal stroomverbruik = 1560 watt (Hier wordt uitgegaan van een volledig vermogen waarbij de laser constant aan staat.) Als stroom € 0,075/kWh kost in uw omgeving, kost het € 0,117 per uur om de laser te gebruiken. Of ongeveer 12 cent per uur of 96 cent per werkdag van acht uur. (1560 x 0,075)/1000 = 0,117

Nee, één laser doet het allemaal! Onze CO2-lasersystemen graveren en snijden de meeste niet-metalen en graveren gecoate metalen. Voor informatie over welke materialen u kunt graveren en snijden, bezoekt u onze pagina Materialen .

De laser kan worden ingesteld om alleen te graveren (rastermodus), alleen te snijden (vectormodus) of om beide handelingen uit te voeren (gecombineerde modus). De laser weet welke delen te graveren en welke delen te snijden op basis van de lijndikte, die eenvoudig kan worden ingesteld in uw grafisch ontwerpprogramma.

Investeren in een nieuwe computer is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw nieuwe lasermachine haalt. Waarom? Omdat de software van vandaag veel processorsnelheid en geheugen nodig heeft om goed te functioneren. Een goede computer zal niet veel verschil maken in hoe uw laser functioneert, maar in vergelijking met een langzame computer zal het een enorme hoeveelheid tijd en frustratie besparen bij het gereedmaken van de grafische afbeeldingen die u "afdrukt" naar de laser. Veel gebruikers kopen geen nieuwe computers om te gebruiken met hun nieuwe laser omdat hun huidige computers volledig adequaat zijn. Er is geen duidelijke scheidingslijn die aangeeft welke computers te langzaam zijn. Als u tevreden bent over de prestaties en snelheid van uw huidige computer is er waarschijnlijk geen reden om een nieuwe te kopen. De volgende aanbevelingen zijn alleen opties om in overweging te nemen als een nieuwe computer nodig is.

Een nieuwe computer hoeft niet duur te zijn om goed te werken! Veel van de goedkopere computers van vandaag werken goed voor lasertoepassingen. Zolang u niet de goedkoopste computer koopt die u kunt vinden, zit u waarschijnlijk goed. Eén ding om te vermijden is de Intel Celeron-processor – hoewel dit goede processors zijn en goed werken met de laser, verwerken ze afbeeldingen niet met de snelheid die de meeste lasergebruikers verlangen.

  • Besturingssysteem: Alle nieuwe lasers van Epilog zijn ontworpen om te werken met alle versies van Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 en 10.

    De Fusion Laser Series is ook compatibel met de Mac-besturingssystemen OS X 10.7 en hoger. Meer informatie over onze Fusion Mac Driver vindt u hier.
  • RAM (Random Access Memory): 512 MB is aanbevolen. RAM is een soort kortetermijngeheugen. Het is snel, direct beschikbaar voor de computer en maakt tijdrovende taken veel sneller als u er veel heeft. De meeste gebruikers zullen geen verschil merken als ze meer dan 512 MB toevoegen aan hun systeem, maar bijna alle gebruikers zullen het verschil in snelheid merken dat 512 MB oplevert vergeleken met 256 MB (256 MB is in feite de volgende stap lager vanaf 512 MB).
  • Processorsnelheid: Met een snellere processor kunt u meer taken verrichten in minder tijd. Hoewel het niet nodig is om de snelste processor op de markt te kopen, zult u een AMD Athalon-processor of een Intel Pentium IV-processor willen (koop geen computer die een Intel Celeron-processor gebruikt – deze is te langzaam voor grafische toepassingen). Processorsnelheden gaan altijd omhoog, maar processorsnelheden van ongeveer 2,0 GHz of sneller zijn goed om mee te beginnen.
  • 10/100 Network Interface Card (NIC): Alle nieuwe computers hebben een 10/100 netwerkverbinding als standaard uitrusting. Deze technologie maakt het mogelijk om meerdere computers met elkaar te verbinden in een netwerk, evenals direct afdrukken van de computer naar het Epilog-systeem. Epilog levert een Crossoverkabel voor netwerken bij ieder lasersysteem dat één computer toestaat om af te drukken naar één Epilog-systeem.
  • Harde schijf van 20-30 GB: Dit is het permanente geheugen van uw computer. Veel gebruikers hebben het gevoel dat hun harde schijf niet groot genoeg kan zijn, maar voor de meeste lasertoepassingen is 20 of 30 GB genoeg voor jarenlange opslag. Gelukkig stoppen de meeste computerfabrikanten tegenwoordig harde schijven van minimaal 20 GB in nieuwe computers. Koop bij twijfel meer capaciteit dan u wellicht nodig heeft. Het is zo goedkoop dat het de gemoedsrust van het beschikbaar te hebben waard is.
De Zing 24 biedt met het Rim-Style Rotary Attachment ruimte aan voorwerpen met een diameter tot 5,25".
De Zing 16 en 24 hebben een statisch gewicht van 50 lbs (22,7 kg) en een hefgewicht van 25 lbs (11,5 kg).
Stuur ons een e-mail of bel ons op +1 303 277 1188. We geven u graag antwoord op alle vragen die u heeft.

Vraag een brochure en voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

help desk software
Portions of this page translated by Google.