Epilog Legend Lasermachines

De Legend Series kan bogen op onze geavanceerde CO2-lasersystemen en wordt door onze klanten gebruikt voor kwalitatief hoogstaand graveren en snijden van hout, acryl, kunststof, steen en nog veel meer.

Ontdek waarom onze Legend Series - van de compacte Epilog Mini 18 tot de populaire Helix Laser - voor graveerders wereldwijd de eerste keuze is, met bewegingsbesturing van de hoogste kwaliteit, en met de meest uitgebreide functies op de markt.

En bovendien werd de Zing voor 100% ontworpen en gemaakt in de VS!


rotary attachment

Rotary Attachment voor cilindervormige voorwerpen

Met het Rotary Attachment kunt u wijnflessen, mokken, glazen, zaklampen en nog veel meer graveren.

Het Rotary Attachment is beschikbaar voor alle Epilog Legend-systemen, en geeft u de mogelijkheid om flessen, glazen, zaklampen en andere cilindervormige voorwerpen te graveren.

Het werd speciaal ontworpen voor onze volledige lijn Legend-lasers, en werd gebouwd om te kunnen worden gebruikt met een ruim scala aan vormen en afmetingen. Het hulpstuk kan gemakkelijk worden aangepast voor verschillende lengtes en kan zelfs cilinders draaien die aan beide uiteinden een verschillende diameter hebben.PhotoLaser Plus software

Fotoverwerkingssoftware die uw foto's optimaliseert voor het graveren op verscheidene materialen.

PhotoLaser Plus tilt het graveren van foto's met uw Epilog Legend Series-laser naar het volgende niveau door gemakkelijk foto's te verwerken en deze op alle typen materialen te graveren.

Bent u op zoek naar een systeem dat uitstekende foto's graveert? Wat denkt u van een systeem dat uw klanten consistente, voorspelbare resultaten kan bieden?Optionele lenzen

Naast de lens van 2,0" bieden we ook lenzen voor specifieke toepassingen.

Lens van 1,5 inch: graveren in de hoogste resolutie

Hoewel de standaardlens van 2,0 inch fantastische details oplevert, is onze lensassemblage van 1,5 inch ontworpen om in de hoogste resolutie te graveren en extreem kleine lettertypen te etsen.


Lens van 4,0 inch: dikkere materialen en in diepere delen snijden

De lens van 4,0 inch produceert een gerichte straal over een langere verticale afstand, wat ideaal is voor het graveren binnen een verzonken deel van een product, zoals de binnenkant van een kom of bord. De lens wordt ook gebruikt om door zeer dikke materialen te snijden.
mini-standaard

Epilog Mini standaard

Een gemakkelijk te gebruiken standaard om uw laser te verplaatsen.


Vector Pin Table

Verhoog en ondersteun uw snijmaterialen voor randen met een betere kwaliteit.

De Pin Table heeft verplaatsbare pinnen die overal op het raster van de tafel met gaten van één inch (25,4 mm) kunnen worden geplaatst. Met de verplaatsbare pinnen kan de gebruiker het snijmateriaal verhogen en ondersteunen op plaatsen waar de laser niet zal snijden, zodat reflecties op de achterzijde worden voorkomen. Met de tafel kunt u ook pinnen plaatsen om delen te ondersteunen die anders buiten het snijpatroon zouden vallen. Een handige, verwijderbare oppervlakteplaat maakt het eenvoudig om kleine delen op te ruimen zonder de Pin Table te verwijderen.Luchtcompressor

Blaast een constante luchtstroom op het snijoppervlak.

De optionele Epilog Air Compressor werkt met de geïntegreerde Air Assist-functies van de lasersystemen. Richt een directe en constante luchtstroom op het snijoppervlak om hitte en ontvlambare gassen van het werkoppervlak te verwijderen.

Video Legend Laser Series

Bekijk video's over de creatieve lasertoepassingen die eigenaars van een Epilog Legend lasersysteem tot hun beschikking hebben en het brede scala aan materialen die de Epilog Legend laser kan graveren en markeren.

Demonstratie Rotary Attachment

installatie epilog rotary attachment

Ontdek hoe een taak met het rotary attachment eruit ziet, van grafische setup tot graveren.

Nu bekijken

Houten brillenmontuur

houten bril

Lasergesneden houten montuur met scharnierende poten.

Nu bekijken

iPhone 5 graveren

Graveren iPhone 5 foto Griekenland

Kijk hoe we een foto van Athene op een iPhone 5 graveren.

Nu bekijken

Demo van PhotoLaser Plus

Demonstratievideo van PhotoLaser Plus

Een interactieve presentatie over het gebruik van PhotoLaser Plus voor het graveren van foto's.

Nu bekijken

Snoephartjes graveren

snoephartjes graveren met laser

Kijk hoe deze leuke snoephartjes gegraveerd worden.

Nu bekijken

Lederen heupfles graveren

Video: een lederen heupfles graveren

Graveren van een lederen heupfles met laser, met een op Steampunk geïnspireerde tekening.

Nu bekijken

Inlegwerk kastdeur

Video: inlegwerk kastdeur

We tonen aan WOOD Magazine hoe we paarlemoer inlegwerk maken voor een kastdeur.

Nu bekijken

Papier snijden met de laser

Video: papier snijden met laser

Kijk hoe we met de laser een complex patroon uit papier snijden.

Nu bekijken

Lasergesneden houten scharnier

Video: houten scharnier lasersnijden

Een flexibel houten scharnier lasersnijden met uw Epilog Laser.

Nu bekijken

Epilog Legend Laser Series modellen

Drie modellen om uit te kiezen, naargelang uw behoeften.

Epilog Mini 18 Laser: De Mini 18 is het instapmodel in onze Legend Series, en biedt de hoogste graveerkwaliteit met een werkoppervlak van 18" x 12". Als u op zoek bent naar een goed uitgeruste machine aan een lage prijs, dan is de Epilog Mini 18 perfect.

Epilog Mini 24 Laser: Upgrade naar de Mini 24 voor een groter werkoppervlak (24" x 12") dat groot genoeg is voor de meeste graveermaterialen. Het grote werkoppervlak biedt ruimte aan vele standaard graveermaterialen, en is bovendien uitgerust met onze Radiance™ High Definition Optics!

Epilog Helix 24 Laser: Voor graveerders die met grotere stukken willen werken, is de Epilog Helix de perfecte keuze. Dankzij het ruime graveeroppervlak van de Helix 24" x 18" x 8,5" (610 x 457 x 215,9 mm) kunt u meerdere stukken tegelijkertijd graveren, maar ook dikkere materialen zoals dozen en vazen.

Epilog Legend Series technische specificaties

Epilog Mini 18 Epilog Mini 24 Epilog Helix 24
Graveeroppervlak 18" x 12"
(457 x 305 mm)
24" x 12"
(610 x 305 mm)
24" x 18"
(610 x 457 mm)
Maximale materiaaldikte 4" (102 mm) 5.5" (140 mm) 8.5" (216 mm)
Maximale materiaaldikte met tafel verwijderd 152 mm (6") met een 445 x 254 mm (17,5" x 10") graveeroppervlak. 203 mm (8") met een 597 x 298 mm (23,5" x 11,75") graveeroppervlak. 279 mm (11") met een 597 x 432 mm (23,5" x 17") graveeroppervlak.
Laserwattage 30 of 40 watt 30, 40, 50 of 60 watt 30, 40, 50, 60, of 75 watt
Laserbron De hoogwaardige, digitaal gecontroleerde en luchtgekoelde CO2-laserbuizen zijn volledig modulair, permanent uitgelijnd en ter plekke te vervangen.
Intelligente geheugencapaciteit Sla meerdere bestanden op tot 64 MB. Met de doorlopende buffer kunnen bestanden van elk formaat gegraveerd worden.
Air Assist Koppel een luchtcompressor aan onze bijgeleverde Air Assist om hitte en ontvlambare gassen te verwijderen van het snijoppervlak door een constante stroom van perslucht te richten op het snijoppervlak.
Laser Dashboard Met Laser Dashboard™ beheert u de instellingen van uw Epilog Laser vanuit een hele reeks softwarepakketten, van ontwerpprogramma's tot spreadsheettoepassingen tot CAD-tekenprogramma's.
Red Dot Pointer Aangezien de laserstraal onzichtbaar is, stelt de Red Dot Pointer van de Epilog Mini en Helix Lasers u in staat om te visualiseren waar de laser is gericht.
Verstelbare uitgangspositie Wanneer u voorwerpen graveert die niet gemakkelijk aan de bovenhoek van de laser kunnen worden geplaatst, kunt u manueel een nieuwe uitgangspositie instellen met de handige Movable Home Position-functie van de Legend Series.
Bedieningsmodi Geoptimaliseerde raster, vector of gecombineerde modi.
Bewegingscontrolesysteem Snelle, doorlopende gelijkstroom servomotoren die gebruik maken van lineaire en roterende encoders voor precieze positionering.
X-as lagers NeverWear Bearing System van geslepen en gepolijst roestvrij staal.
Aandrijfriemen Geavanceerde aandrijfriemen in B-style Kevlar.
Resolutie Gebruikergestuurd van 75 tot 1200 dpi.
Besturing van snelheid en vermogen Computer- of manueel gestuurde snelheid en vermogen in stappen van 1% tot 100%. Vectorkleurtoewijzing koppelt snelheid, kracht en scherpstelling aan iedere RGB-kleur.
Afdrukinterface 10 Base-T Ethernet- of USB-verbinding. Compatibel met Windows® XP/Vista/7/8/10.
Maat (B x D x H) 27.8" x 26" x 13.5"
(706 x 660 x 343 mm)
34.5" x 26" x 16"
(876 x 660 x 406 mm)
36.5" x 32" x 39.8"
(927 x 813 x 1011 mm)
Gewicht 70 lbs (32 kg)
100 lbs (45,5 kg) met standaard
90 lbs (41 kg)
120 lbs (55 kg) met standaard
180 lbs (82 kg)
Elektrische benodigdheden De automatisch wisselende stroomtoevoer heeft een capaciteit van 110 tot 240 volt, 50 of 60 Hz, éénfase.
Maximaal tafelgewicht De Mini 18 en 24 hebben een statisch gewicht van 50 lbs (22,7 kg) en een hefgewicht van 25 lbs (11,5 kg). De Helix 24 heeft een statisch gewicht van 70 lbs (32 kg) en een heftgewicht van 30 lbs (14 kg).
Normaal geluidsniveau 59 db 59 db 62 db
Ventilatiesysteem 350 - 400 CFM (595-680 m3/hr) externe uitlaat naar buiten of intern filtersysteem vereist. Er is één uitgang, met een diameter van 4". 350 - 400 cfm (595-680 m3/hr) externe uitlaat naar buiten of intern filtersysteem vereist. Er is één uitgang, met een diameter van 4".
Graveren Snijden
Hout x x
Acryl x x
Textiel x x
Glas x
Gecoate metalen x
Keramiek x
Delrin x x
Stof x x
Leer x x
Marmer x
Mat karton x x
Melamine x x
Papier x x
Mylar x x
Spaanplaat x x
Rubber x x
Houtfineer x x
Glasvezel x x
Geverfde metalen x
Tegels x
Kunststof x x
Kurk x x
Corian x x
Geanodiseerd aluminium x
Roestvrij staal *
Messing *
Titanium *
Blanke metalen *
* CO2-lasers kunnen blanke metalen markeren als deze worden gecoat met een oplossing voor metaalmarkering. Bezoek onze pagina voor het lasermarkeren van metaal voor meer informatie.
Heeft u materiaal dat u door ons wilt laten testen? Ons Applications Team helpt u graag.

We kunnen met trots zeggen dat alle Epilog Laser-systemen 100% worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in de VS in ons hoofdkantoor in Golden, Colorado.

Ja! Er is veel vraag naar personalisatie en aanpassingen van producten. Het toevoegen van een lasergraveerdienst aan uw huidige bedrijf is een uitstekende manier om nieuwe potentiële klanten te bereiken en om een gewaardeerde dienst te leveren aan uw huidige klantenkring. Als u twijfels heeft over de winstgevendheid van een CO2-lasersysteem, bezoek dan onze pagina Toepassingen of lees onze vele Succesverhalen van Klanten.

Om een inzicht te krijgen in de winstgevendheid van lasergegraveerde producten kunt u de website bekijken van LaserBits, een leverancier van materialen die met lasers kunnen worden bewerkt. Daar vindt u aankoopprijzen van ruwe materialen die door lasers kunnen worden verwerkt en voorgestelde verkoopprijzen voor dezelfde producten nadat ze met de laser zijn gegraveerd.

Bekijk ook onze nieuwe Guidebook to Starting Your Own Engraving & Cutting Business om de ins en outs van het starten van een nieuw laserbedrijf te leren.

U kunt gescande foto's, logo's, bitmaps, andere afbeeldingen, tekst en AutoCAD-bestanden graveren. Als u het kunt afdrukken, kunt u het in feite ook graveren.

Om te snijden heeft u een vectorafbeelding nodig, zoals een .eps of Illustrator-bestand.

Onthoud dat hoe hoger de kwaliteit is van de afbeelding waar u mee werkt, hoe beter uw graveerresultaten zullen zijn.

Ja. Onze fiberlasersystemen kunnen bijna alle soorten blanke metalen permanent markeren. De fiberlaserlijn is ontworpen met het oog op zowel betaalbaarheid als kwalitatief hoogstaande resultaten. De Fusion M2-serie heeft een werkoppervlak van 32 x 20 inch (812 x 508 mm) of 40 x 28 inch (1016 x 711 mm). Het vlakke design met vliegende optiek van de Fusion M2 is revolutionair voor een fiberlasersysteem en is in staat om in korte tijd op een groot werkoppervlak metalen te markeren.

Hoewel onze CO2-lasersystemen vooral ontworpen zijn om niet-metalen te graveren en snijden, kunnen ze met behulp van een chemische verbinding ook worden gebruikt om metaal te markeren. Download onze pdf voor meer informatie over het markeren van metaal met een CO2-lasersysteem.

Vanwege het kleine vermogen van onze CO2-lasers (30 tot 120 watt) en fiberlasers (10 tot 50 watt) zal de straal duidelijk markeren op gecoat en blank metaal, maar zijn onze systemen niet ideaal uitgerust om metaal te snijden. Onze fiberlasersystemen zijn in staat om enkele dunne metalen te snijden. We zijn erin geslaagd om dunne folies tot 0,012 inch te snijden met onze fiberlasers.

Neem contact op met ons Applications Lab om uw toepassingen op het gebied van metaal snijden te bespreken en te zien of ze kunnen werken met onze systemen!

Ja, de laser is helemaal veilig. Het is een laser van klasse 2 - 1mW CW maximaal 600-700 nm, wat betekent dat de laser beveiligd is met een vergrendeling en dus niet in werking kan treden met open deuren. Er is geen veiligheidsuitrusting nodig om met de laser te werken.

De gebruikskosten van een laser kunnen eenvoudig worden berekend door uw elektriciteitstarieven in te voeren in de volgende formule die onze laser met het hoogste wattage van 120 watt gebruikt.

Typisch maximaal stroomverbruik = 1560 watt (Hier wordt uitgegaan van een volledig vermogen waarbij de laser constant aan staat.) Als stroom € 0,075/kWh kost in uw omgeving, kost het € 0,117 per uur om de laser te gebruiken. Of ongeveer 12 cent per uur of 96 cent per werkdag van acht uur. (1560 x 0,075)/1000 = 0,117

Nee, één laser doet het allemaal! Onze CO2-lasersystemen graveren en snijden de meeste niet-metalen en graveren gecoate metalen. Voor informatie over welke materialen u kunt graveren en snijden, bezoekt u onze pagina Materialen .

De laser kan worden ingesteld om alleen te graveren (rastermodus), alleen te snijden (vectormodus) of om beide handelingen uit te voeren (gecombineerde modus). De laser weet welke delen te graveren en welke delen te snijden op basis van de lijndikte, die eenvoudig kan worden ingesteld in uw grafisch ontwerpprogramma.

Investeren in een nieuwe computer is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw nieuwe lasermachine haalt. Waarom? Omdat de software van vandaag veel processorsnelheid en geheugen nodig heeft om goed te functioneren. Een goede computer zal niet veel verschil maken in hoe uw laser functioneert, maar in vergelijking met een langzame computer zal het een enorme hoeveelheid tijd en frustratie besparen bij het gereedmaken van de grafische afbeeldingen die u "afdrukt" naar de laser. Veel gebruikers kopen geen nieuwe computers om te gebruiken met hun nieuwe laser omdat hun huidige computers volledig adequaat zijn. Er is geen duidelijke scheidingslijn die aangeeft welke computers te langzaam zijn. Als u tevreden bent over de prestaties en snelheid van uw huidige computer is er waarschijnlijk geen reden om een nieuwe te kopen. De volgende aanbevelingen zijn alleen opties om in overweging te nemen als een nieuwe computer nodig is.

Een nieuwe computer hoeft niet duur te zijn om goed te werken! Veel van de goedkopere computers van vandaag werken goed voor lasertoepassingen. Zolang u niet de goedkoopste computer koopt die u kunt vinden, zit u waarschijnlijk goed. Eén ding om te vermijden is de Intel Celeron-processor – hoewel dit goede processors zijn en goed werken met de laser, verwerken ze afbeeldingen niet met de snelheid die de meeste lasergebruikers verlangen.

  • Besturingssysteem: Alle nieuwe lasers van Epilog zijn ontworpen om te werken met alle versies van Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 en 10.

    De Fusion Laser Series is ook compatibel met de Mac-besturingssystemen OS X 10.7 en hoger. Meer informatie over onze Fusion Mac Driver vindt u hier.
  • RAM (Random Access Memory): 512 MB is aanbevolen. RAM is een soort kortetermijngeheugen. Het is snel, direct beschikbaar voor de computer en maakt tijdrovende taken veel sneller als u er veel heeft. De meeste gebruikers zullen geen verschil merken als ze meer dan 512 MB toevoegen aan hun systeem, maar bijna alle gebruikers zullen het verschil in snelheid merken dat 512 MB oplevert vergeleken met 256 MB (256 MB is in feite de volgende stap lager vanaf 512 MB).
  • Processorsnelheid: Met een snellere processor kunt u meer taken verrichten in minder tijd. Hoewel het niet nodig is om de snelste processor op de markt te kopen, zult u een AMD Athalon-processor of een Intel Pentium IV-processor willen (koop geen computer die een Intel Celeron-processor gebruikt – deze is te langzaam voor grafische toepassingen). Processorsnelheden gaan altijd omhoog, maar processorsnelheden van ongeveer 2,0 GHz of sneller zijn goed om mee te beginnen.
  • 10/100 Network Interface Card (NIC): Alle nieuwe computers hebben een 10/100 netwerkverbinding als standaard uitrusting. Deze technologie maakt het mogelijk om meerdere computers met elkaar te verbinden in een netwerk, evenals direct afdrukken van de computer naar het Epilog-systeem. Epilog levert een Crossoverkabel voor netwerken bij ieder lasersysteem dat één computer toestaat om af te drukken naar één Epilog-systeem.
  • Harde schijf van 20-30 GB: Dit is het permanente geheugen van uw computer. Veel gebruikers hebben het gevoel dat hun harde schijf niet groot genoeg kan zijn, maar voor de meeste lasertoepassingen is 20 of 30 GB genoeg voor jarenlange opslag. Gelukkig stoppen de meeste computerfabrikanten tegenwoordig harde schijven van minimaal 20 GB in nieuwe computers. Koop bij twijfel meer capaciteit dan u wellicht nodig heeft. Het is zo goedkoop dat het de gemoedsrust van het beschikbaar te hebben waard is.

Epilog Mini 18: 3.75 inch (95,25 mm)

Epilog Mini 24: 5" (127 mm)

Epilog Helix 24: 8" (203 mm)

+/- 0,01" (0,254 mm) over de hele tafel
0,003" - 0,005" (0,0762 - 0,127 mm)

De Mini 18 en 24 hebben een statisch gewicht van 50 lbs (22,7 kg) en een hefgewicht van 25 lbs (11,5 kg).

De Helix 24 heeft een statisch gewicht van 70 lbs (32 kg) en een heftgewicht van 30 lbs (14 kg).

Stuur ons een e-mail of bel ons op +1 303 277 1188. We geven u graag antwoord op alle vragen die u heeft.

Vraag een brochure en voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

help desk software
Portions of this page translated by Google.