Zo lasergraveert u foto's met PhotoLaser Plus van EngraveLab

Leer hoe u snel foto's voorbereidt voor graveren met PhotoLaser Plus.

Met PhotoLaser Plus kunt u de meest gedetailleerde foto's van uw klanten graveren, zelfs foto's die moeilijk na te maken zijn met een laser, zoals landschappen en onder- en overbelichte foto's. PhotoLaser Plus haalt het giswerk uit het fotogravureproces. Als uw foto is verwerkt, kunt u deze afdrukken naar de laser met onze aanbevolen materiaalinstellingen.

Laten we kijken hoe het proces werkt.

Foto voorbereiden

 1. Importeer eerst een foto in PhotoLaser Plus. Selecteer de optie Importeren.

 2. Selecteer vervolgens een foto.

 3. Klik nu op het werkoppervlak om de foto te plaatsen.

 4. Wijzig vervolgens het formaat van de foto zodat dit overeenkomt met het te graveren voorwerp. In dit voorbeeld is dit 6” x 4”.

 5. Nu het formaat van de foto aangepast is aan het te graveren voorwerp moet u de DPI instellen op dezelfde resolutie die u voor de laser wilt gaan gebruiken. In dit voorbeeld graveren we de foto met 600 DPI. Ga naar het menu Image bovenaan het scherm en selecteer de optie Image Size.

 6. Voer 600 in voor zowel de horizontale als de verticale resolutie en klik op Apply.

 7. Nu hoeft u alleen nog maar de vooraf ingestelde materiaalfilters toe te passen op de foto en de foto naar de laser te verzenden.

Filters toepassen

 1. Kies de juiste materiaalfilters door in het menu Transform bovenaan het scherm naar 'Photo Laser' > 'Interactive' te gaan.

 2. In het geopende paneel Photo Laser ziet u links de originele foto en rechts een voorbeeld van de bewerkte foto in lage resolutie.

 3. Controleer of 'Exclude White' en 'Keep original' aan de rechteronderkant van het paneel zijn aangevinkt. Deze opties maken het gemakkelijker om de originele foto later opnieuw te verwerken voor andere materialen.

 4. Klik vervolgens op het icoon Open Folder en kies uit acryl, geanodiseerd, graveerbaar plastic, glas, leer, marmer of hout.

 5. Let op dat er in de instellingen twee opties voor hout zijn: 'Large' en 'Small'. De optie 'Small' moet gebruikt worden voor afbeeldingen die kleiner zijn dan 3” x 3”.

 6. Selecteer in dit voorbeeld de optie Large en klik op de knop Open.

 7. Als PhotoLaser de filters heeft toegepast en het voorbeeldvenster heeft bijgewerkt, kunt u op de knop OK klikken om het proces te voltooien.

Afdrukken naar de laser

 1. Druk nu de foto af vanuit PhotoLaser Plus of exporteer de foto met Export Image en importeer de foto in uw favoriete grafische bewerkingsprogramma om de laatste aanpassingen te doen.

 2. In dit voorbeeld drukken we de foto af vanuit PhotoLaser Plus en ziet u een van de prachtige nieuwe functies van de Fusion Pro: het camerapositioneringssysteem IRIS™.

 3. Ga naar het menu File, selecteer Print, kies in de afdrukopties 'Epilog Engraver' en klik op OK.

 4. Met de nieuwe Fusion Pro en Dashboard kunt u het beeldmateriaal verslepen naar het in het systeem geplaatste voorwerp. Kies de juiste instellingen voor het materiaal en druk op Print om de taak naar de laser te verzenden.

 5. Klik op de laser op de knop Go om te beginnen met graveren.

 6. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om prachtige en gedetailleerde reproducties te maken van de favoriete foto's van uw klanten. Met PhotoLaser Plus bent u minder tijd kwijt aan het voorbereiden van de afbeelding en behaalt u gemakkelijk voorspelbare en kwalitatief hoogwaardige resultaten. Met een Epilog Laser-systeem en PhotoLaser Plus kunt u foto's reproduceren op hout, marmer, gecoate metalen, acryl, glas en meer.Geïnteresseerd in een Epilog Laser-machine? Vul het formulier op deze pagina in en ontvang een brochure met onze volledige productlijn en snijvoorbeelden. Voor meer informatie kunt u ook onderstaand nummer bellen.


Telefoon: 030-7602998

Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*
help desk software