Overslaan en naar de inhoud gaan
Home  /  Bedrijf  /  Blog  /  Top 10 veelgestelde vragen over lasers van fans
Blog

Top 10 veelgestelde laservragen van Epilog-fans

Onze fans hebben het gevraagd en wij hebben geantwoord

Epilog Laser-fans, ook wel ELF's genoemd, zijn vaak ontzettend creatief met graveren. De ELF-pagina op Facebook zit boordevol ideeën voor etsen en graveren en laat de veelzijdigheid van Epilog-machines zien. Daarnaast bieden de meeste ELF's graag expertise en advies aan nieuwkomers.

Dit zijn de 10 meestgestelde vragen van onze fans, met antwoorden van onze experts!


1. Wat zijn de aanbevelingen voor graveren in hardhout?
  • Maskeer het hout. Maskeren zorgt ervoor dat residu minder snel over het graveeroppervlak loopt en dit werkt een stuk schoner.
  • Gebruik 'bottom-up' graveren. Dit is een functie in de printdriver van Epilog waarmee gebruikers kunnen graveren van de onderkant van het ontwerp naar boven toe in plaats van andersom. Dit vermindert ook de rookontwikkeling en de productie van afval op het graveeroppervlak terwijl de laserkop beweegt.
  • Maak schoon met Pledge, Simple Green of een andere citrusreiniger.
Ik vind etsen in glas best spannend! Welke tips hebt u?

Onthoud goed dat niet ieder glas hetzelfde is. Het lijkt misschien logisch dat duurder glas beter is voor graveren, maar dat is niet altijd het geval. Veel van onze klanten gebruiken glazen van horecaleveranciers of goedkope winkels, beide zijn zeer geschikt om te graveren.

Daarnaast hebben we de volgende tips om te zorgen voor een mooi gegraveerd resultaat:

  • Gebruik een lagere resolutie, rond de 300 dpi, voor een beter resultaat op glas omdat de punten dan verder uit elkaar liggen bij het graveren.
  • Verander het zwart in uw afbeelding naar 80% zwart voor een betere graveerkwaliteit.
  • Een Jarvis-ditheringpatroon in de driver (onder de instellingen voor rastersnelheid en vermogen) draagt ook bij aan een mooier resultaat.
  • Sommige mensen vinden het fijn om een dun, vochtig vel krantenpapier of toiletpapier aan te brengen dat iets groter is dan het graveeroppervlak. Dit helpt om de warmte af te voeren en zorgt voor een beter graveerresultaat. Zorg dat het papier niet bubbelt na het aanbrengen.
  • Gebruik uw vinger of een papieren handdoek om een dun laagje vloeibaar afwasmiddel (iedere soort is goed) aan te brengen op het graveeroppervlak. Dit helpt om de warmte af te voeren bij het graveren.
  • Polijst het oppervlak met een ScotchBrite-pad of een vergelijkbaar hulpmiddel om harde stukjes glas weg te krijgen.
2. Welke tips hebt u voor het graveren in multiplex of balsa?

Over het algemeen wordt dit materiaal meer met een laser gesneden dan gegraveerd. Om te graveren raden we u aan de aanbevolen instellingen voor het graveren van hout te gebruiken uit onze handleiding. Multiplex kan lastig en onregelmatig zijn bij het snijden, door de verschillende lagen lijm in het materiaal. Balsa kan mooi gesneden worden en veel van onze klanten gebruiken dit materiaal voor verschillende modellen.

Ik denk erover na mijn werkzaamheden uit te breiden met het graveren in leer. Is dat moeilijk?

Helemaal niet. Leer is prachtig te graveren en te snijden met een laser! Sommige van onze klanten etsen leren dagboeken, onderzetters en nog veel meer.

5. Wat zijn de beste instellingen voor het graveren in kunstleer?

Dit is afhankelijk van uw machine en het wattage, maar we raden u aan te beginnen met de aanbevolen instellingen voor 'leer' uit de gebruikershandleiding van Epilog. Begin bij twijfel met een relatief hoge snelheid en een laag vermogen. Als u het te graveren voorwerp niet beweegt, kunt u gemakkelijk iets meer vermogen toevoegen of de snelheid verlagen en de taak opnieuw uitvoeren totdat u de gewenste look hebt.

6. Ik vind het vreselijk om materiaal te verspillen. Welke coole projecten kan ik uitvoeren met afval van andere projecten?

Afvalmateriaal is niet alleen geweldig voor het creëren van nieuwe projecten, maar ook om te gebruiken als oefenmateriaal voor uitdagende graveerprojecten, zoals foto's. We hebben klanten al van alles zien maken van afval, zoals kleine borden van acryl met randverlichting, ornamenten, naamkaartjes en nog veel meer!

Ik heb een Mac. Kan ik die gebruiken met mijn Epilog Laser?

Epilog-machines werken op alle grafische software voor Windows, dus de meeste van onze klanten kiezen voor een pc en CorelDRAW. Mac-gebruikers kiezen meestal voor Parallels of Bootcamp om de laser vanaf hun machines aan te sturen, of ze kopen een geschikte pc en gebruiken die alleen maar voor de laser.

Hebt u nog tips voor het onderhoud? Hoe en wanneer moet ik mijn Helix of Mini schoonmaken?

Het beste onderhoudsadvies is om uw systeem schoon te houden, met name de optiek. Schone optiek zorgt ervoor dat de laser nauwkeurig kan graveren en snijden. Andere onderhoudsactiviteiten zijn afhankelijk van het model van uw machine en zijn opgenomen in uw gebruikershandleiding. U vindt ook onderhoudsvideo's op onze online trainingssite en kennisbank.

9. Kan ik mijn laserinvestering optimaal benutten met toepassingen op kleding?

Zeker. Epilog-machines kunnen zowel snijden als etsen in alle soorten stof. We hebben gebruikers al fleecesweaters, leren jacks, schorten, servetten en meer zien graveren.

10. Kunt u goedkope ondergronden aanbevelen waarop ik wat kan oefenen?

Afvalmateriaal is heel handig voor het testen van de instellingen voor snelheid en vermogen en om verschillende resoluties uit te proberen, enz. Veel van onze gebruikers gaan naar grote doe-het-zelf-zaken voor goedkoop hout en tegels (keramiek, marmer, enz.) om mee te testen en te oefenen. Kringloopwinkels zijn ook geweldige plekken om veel verschillende goedkope substraten te vinden om mee te experimenteren. Daarnaast hebben goedkope winkels vaak glaswerk (bierglazen, wijnglazen, bierpullen, enz.) dat u mooi kunt graveren.

Ander nieuws

Epilog Laser breidt Fusion Maker Laser-serie uit

Fusion Maker 24 en 36 maken nu deel uit van…

Top 10 veelgestelde laservragen van Epilog-fans

Onze fans vroegen, en wij antwoordden -...

Epilog Laser voegt Fusion Galvo-machine toe aan productassortiment

Nieuwste systeem combineert snelle graveer…

Reliëfstempels voor leer lasergraveren met MDF en acryl

Een leuke manier om uw lasermachine te gebruiken...

Glazen versus metalen CO2-laserbuizen

Waarom worden Epilog Laser-machines gebou…

5 kerstcadeaus die je kunt maken met een laser

Maak indruk op je vrienden en familie d…

Heb je een verhaal dat je uitgelicht wilt zien?

Meer informatie

Vul het formulier in om gratis gegraveerde voorbeelden en een brochure met de volledige productlijn te ontvangen.
amy dallman

Perscontact voor Epilog Laser:

amy dallman
Marketingcommunicatiespecialist
+1 (303) 277-1188
AmyD@epiloglaser.com

Over Epilog Laser

Epilog Laser ontwerpt en fabriceert al sinds 1988 CO2- en fiberlasersystemen met vliegende optiek die hout, acryl, kunststof, textiel, rubber en vele andere materialen kunnen graveren en snijden. Epilog is gespecialiseerd in het ontwikkelen van lasersystemen met een ongeëvenaarde markerings- en snijkwaliteit op alle soorten producten. Het bedrijf produceert veelzijdige, betrouwbare systemen die betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Ga voor meer informatie naar www.epiloglaser.nl.