Franchising of een eigen bedrijf: hoe een lasermachine zelfstandigheid en succes kan bieden

Ontdek hoe het beginnen van een laserbedrijf de beste optie kan zijn voor ondernemers

Een lasergegraveerd skateboard met een 3D-ontwerp van een vis

Van cadeaus met een persoonlijke gravering tot de serieverwerking van grote hoeveelheden gereedschappen of onderdelen: lasers kunnen een waardevol hulpmiddel zijn voor allerlei bedrijven. Dankzij hun veelzijdigheid zijn lasergraveerders en -snijders zeer geschikt om een bedrijf mee op te starten en uit te bouwen. Ondernemers staan vaak voor een uitdaging als ze moeten kiezen tussen een eigen bedrijf of een franchise. Een bedrijf van de grond af opbouwen, met alle vrijheid die daar bij hoort, is voor velen een aantrekkelijke optie. Aan de andere kant kan franchising interessant zijn vanwege de herkenbaarheid en de ondersteuning door de organisatie, en omdat u het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

Als u erover denkt om uw eigen bedrijf te beginnen, loopt u misschien tegen precies dezelfde vragen aan: wilt u uw eigen bedrijf beginnen of maakt u gebruik van de franchisemogelijkheden van bestaande ondernemingen?

Wat is franchising?

Franchisebedrijven zijn eigendom van en worden gerund door individuele ondernemers, die franchisenemers worden genoemd. Ze worden aangestuurd door een grotere, overkoepelende onderneming, de franchisegever. Voorbeelden van franchises zijn de fastfoodrestaurants van McDonald's, Basic-Fit fitness en Karwei. U kunt vaak kiezen uit concurrerende franchises en veel mensen hebben een succesvol bestaan opgebouwd door zich in te kopen in een franchise in plaats van een bedrijf te beginnen.

Franchising nader bekeken

Franchises brengen een aantal voordelen met zich mee. Ze bieden kleine bedrijven direct vanaf de eerste dag naamsbekendheid. De franchisegever geeft de franchisenemer toegang tot een groot publiek, waardoor de franchisenemer veel gemakkelijker een klantenbestand kan opbouwen. De franchisegever heeft vaak jarenlange ervaring in de betreffende branche en kan de franchisenemer met expertise en inzicht op weg helpen.

Mensen die op een laptop werken in een kleine onderneming.

Franchising biedt al deze voordelen, maar kent ook enkele belangrijke nadelen. Zo beperkt een franchise de vrijheid die een ondernemer heeft bij het kiezen van zijn of haar producten en manier van werken. De franchisegever bezit het merk en heeft dus het laatste woord als het gaat om het functioneren van de franchise. Franchisenemers hebben niet de mogelijkheid om hun producten of de uitstraling van hun bedrijf te veranderen. Bij veel franchises moet u entreegeld betalen om u in te kopen en dat zijn vaak hoge bedragen. Daarnaast moet u als franchisenemer vaste kosten plus een maandelijks of jaarlijks bedrag betalen om de merknaam te mogen blijven gebruiken. Dat kan duur uitpakken voor iemand die net een franchisebedrijf begint. Het kan maanden duren om alleen al het geld terug te verdienen dat franchisenemers moeten betalen om te mogen beginnen.

De voordelen van een eigen bedrijf

Aan de andere kant hebt u de mogelijkheid om uw eigen bedrijf te beginnen, een optie die veel voordelen biedt. Met name het starten van een bedrijf met een lasermachine kan zeer succesvol zijn.

Door zonder een franchiseorganisatie aan de slag te gaan, hoeven ondernemers geen hoge franchisekosten te betalen. Een lasersysteem kopen of zelfs huurkopen is een veel goedkopere optie. Bovendien betaalt u alleen de prijs van de apparatuur, maar hoeft u geen rechten te betalen aan de franchisegever. Elke cent die u met een Epilog Laser-systeem verdient, is van u en kunt u weer investeren in uw bedrijf zoals u dat wilt.

Lasergegraveerde houten stempel wordt van verf voorzien.

Andere overwegingen

Een ander voordeel van een eigen bedrijf beginnen, is dat u in uw eigen tempo en volgens uw eigen planning kunt werken. Met een franchise bent u afhankelijk van de tijd van de franchisegever en hebt u niet de vrijheid om te werken wanneer u wilt. Maar veel eigenaren van laserbedrijven werken parttime, naast een andere baan, hun sociale verplichtingen of hun gezin.

Voor ondernemers is de creatieve vrijheid het grootste voordeel dat het hebben van een bedrijf en een lasersysteem biedt. Met een franchise moet u produceren en verkopen wat de franchisegever wil. Als u uw eigen laser bezit, hebt u de vrijheid om te adverteren waar u maar wilt, de producten te maken die de meeste winst opleveren en uw eigen beleid, prijzen en werktijden te bepalen. Die vrijheid is de belangrijkste reden om een bedrijf te beginnen dat helemaal alleen van u is.

Vrouw loopt door steeg op heldere herfstdag.

Succes als eigenaar

Het starten van een laserbedrijf kan ingewikkeld lijken, maar veel mensen hebben succes met lasertechnologie. Bekijk onderstaande video en lees onze andere succesverhalen over mensen die een laser gekocht hebben en een eigen bedrijf zijn begonnen. In plaats van met een grote franchiseketen mee te doen, kunt u een laser kopen om een bedrijf te beginnen rond uw passie en dat zelf op te bouwen. Laserbedrijven zijn vooral uniek omdat er momenteel geen franchiseorganisaties bestaan die lasers gebruiken. Eigenaren van laserbedrijven hoeven daardoor niet te concurreren met landelijke of mondiale franchisemerken. Zelfstandige ondernemers die lasers gebruiken, hebben een voorsprong doordat zij de nieuwste fabricagetechnieken gebruiken waarmee ze unieke producten kunnen maken en gewilde diensten kunnen bieden.

Het beginnen van een eigen bedrijf is de optie die ondernemers de meeste zelfstandigheid en controle biedt. Franchising lijkt op het eerste gezicht een makkelijke manier om te starten, maar kan in werkelijkheid heel beperkend zijn en uiteindelijk veel meer geld kosten dan zelf iets opbouwen. Lasers zijn geweldige tools om een eigen bedrijf mee te beginnen. Als u overweegt om een laserbedrijf op te zetten, lees dan ons populaire handboek. Dat is een uitstekende plek om te beginnen!Wilt u meer weten over het beginnen van uw eigen laserbedrijf? Vul het formulier op deze pagina in en ontvang een brochure met onze volledige productlijn en snijvoorbeelden. Voor meer informatie kunt u ook onderstaand nummer bellen.


Telefoon: 030-7602998

Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*


help desk software