Is een lasermachine met dubbele bron de juiste optie voor u?

Drie vragen die u moet stellen als u een lasermachine met dubbele bron overweegt.

Flesopeners gegraveerd met een Epilog Laser-machine met dubbele bron

Op de lasermarkt is een sterke toename te zien in het aanbod van lasersystemen met dubbele bron. De reden daarvoor? Er is vraag naar! Het heeft iets heel aantrekkelijks om meerdere opties te hebben met een en hetzelfde lasersysteem. Bij een systeem met dubbele bron kunt u snel en gemakkelijk de beste laserbron voor uw toepassing kiezen.

Voor wie niet zo bekend is met lasers: de systemen met dubbele bron waar we het over hebben, bevatten zowel een CO2- als een fiberlaserbron in een enkel lasersysteem. De CO2-laser is een laser met een zeer veelzijdig frequentie, die goed werkt met hout, acryl, kunststof, glas, marmer en nog veel meer. Wat de CO2-systemen niet kunnen, is reliëf graveren in metaal, maar daar kan dan de fiberlaserbron voor gebruikt worden. Afhankelijk van het systeem kunt u de bronnen omwisselen of beide tegelijk bedienen en kiezen wanneer u welke bron wilt gebruiken.

Het voordeel van een dubbele laserbron is de veelzijdigheid van het systeem. Maar in welke andere situaties zou een systeem met dubbele bron de juiste keuze voor uw toepassing zijn?

1. Bent u van plan voornamelijk slechts een enkele bron te gebruiken?

Gaat u de CO2-laser 85% van de tijd gebruiken omdat u de fiberlaser slechts af en toe nodig hebt? Dan is de dubbele bron een uitstekende manier om de mogelijkheid te hebben extra materialen te verwerken zonder een tweede machine te hoeven installeren.

Een gereedschap gegraveerd met een Epilog Laser-machine met dubbele bron

Het is belangrijk te weten dat u met de dubbele bron slechts een laserbron tegelijk kunt gebruiken en dus niet gelijktijdig CO2- en fibertaken kunt uitvoeren. Als u van plan bent om zowel de CO2 als de fiberlaser 100% van de tijd in te zetten, dan is de aankoop van afzonderlijke CO2- en fibersystemen wellicht een betere optie voor u.

2. Is uw ruimte beperkt?

Indien uw beschikbare ruimte beperkt is, kan een systeem met dubbele bron een erg aantrekkelijke optie zijn. Als u ruimte voor slechts een machine hebt, dan is een dubbele bron een goede manier om de mogelijkheden van uw machine te maximaliseren zonder dat u uw werkruimte fysiek hoeft uit te breiden.

Metalen platen, gemarkeerd met een fiberlaser van Epilog

3. Bevat uw product zowel metaal als een ander materiaal?

Hebt u een product dat onderdelen van zowel hout als metaal bevat die u wilt personaliseren? Of kunststof en staal? Chroom en leder misschien? Dan kan een dubbele bron de juiste keuze zijn voor uw toepassing. Bij een systeem met dubbele bron kunt u een enkele taak naar de laser sturen om te graveren met zowel de CO2-laser (hout, acryl, leer etc.) als de fiberlaser (metaal).

Een chromen en lederen veldfles, gegraveerd met zowel een CO2- als een fiberlaser in een enkele Epilog Laser-machine met dubbele bron

Nu kunt u beter beslissen of een systeem met dubbele bron voor u de juiste keuze is. Door tijdens het aankoopproces de juiste vragen te stellen, bereidt u zich beter voor op de beslissing wat voor uw situatie het beste is: een enkel systeem met dubbele bron of afzonderlijke CO2- en fiberlasers.

Als u meer informatie wilt over de Epilog Fusion M2-systemen met dubbele bron, kunt u contact met ons opnemen voor een demonstratie door de distributeur bij u in de buurt om te zien welke optie voor uw situatie het beste is.Denkt u dat u een lasersysteem met dubbele bron zou kunnen gebruiken? Vul het formulier op deze pagina in en ontvang een brochure met onze volledige productlijn en snijvoorbeelden. Voor meer informatie kunt u ook onderstaand nummer bellen.


Telefoon: 030-7602998Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*


help desk software